<>
Bezoek een showroom
Bezoek een showroom
Vragen? Bel +31318413858
Gratis thuisbezorgd
Tot 5 jaar service & garantie
Betrokken familiebedrijf
0
menu
0
menu
menu
Vragen? Bel +31318413858
U bevindt zich hier: Home > Vergoeding mogelijk voor sta op stoel vanuit Wmo of verzekering?
subsidie voor sta op stoel
Sta op stoelen
5 min

Vergoeding mogelijk voor sta op stoel vanuit Wmo of verzekering?

In dit artikel geven wij antwoord op de vraag: bestaat er een vergoeding voor een sta op stoel vanuit de Wmo, zorgverzekering of belastingdienst?

Een investering in een sta op fauteuil doet u niet zomaar. Maar hoe zit het eigenlijk met subsidies of andere vergoedingen? Keert uw zorgverzekering uit? En wat zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? In dit blog vertellen we u graag meer over de wetgeving vanuit de overheid en de regels van zorgverzekeringen en de belastingdienst.

Mogelijkheden subsidie en vergoeding sta op stoel

Vergoeding Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het is de verantwoordelijkheid van de gemeentes om mensen hulpmiddelen te bieden om ze zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven in hun thuisomgeving. Vanuit deze gedachte kan een ergonomische sta op stoel vergoed worden. Hierbij gaat het er dus wel om dat u zonder de sta op stoel niet zelfstandig thuis kunt functioneren. U kunt op de website van de Rijksoverheid meer lezen over de Wmo. Elke gemeente geeft op eigen manier invulling aan de wet. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie of een vergoeding voor een seniorenstoel? Neem dan contact op met de gemeente waarin u woont.

Vergoeding zorgverzekering

De meeste zorgverzekeringen bieden alleen een vergoeding voor een aangepaste stoel en dit doen zij alleen wanneer u problemen heeft bij het zitten en geen gebruik meer kan maken van een normale stoel. Problemen bij het opstaan of rugpijn zijn helaas meestal niet redenen genoeg voor de zorgverzekering om een vergoeding te bieden. Ook vermelden de meeste verzekeraars dat een seniorenstoel en een stoel die uitsluitend is aangepast met een sta-op functie niet in aanmerking komt voor vergoeding.

Wel moet gezegd worden dat de regels en vergoedingen verschillen per zorgverzekering en per pakket. Er zijn zorgverzekeringen die bepaalde hulpmiddelen deels vergoeden vanuit een aanvullend pakket. Als u wilt weten of u in uw specifieke situatie in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeraar. Om u op weg te helpen vindt u hieronder enkele links naar bekende zorgverzekeraars:

Is een sta op stoel aftrekbaar van de belasting?

Sommige (medische) hulpmiddelen zijn aftrekbaar van de belasting. Het gaat hier dan om hulpmiddelen die vooral door zieke mensen gebruikt worden. Met andere woorden: het hulpmiddel moet in eerste instantie een medische functie hebben. Onze sta op stoelen zijn natuurlijk ook comfortabel en stralend mooi! Daarom zult u in de regel geen geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Voor uw situatie kan het echter anders in elkaar steken. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de regelgeving rond het aftrekken van hulpmiddelen. Natuurlijk mag u ook altijd contact met ons opnemen.

Terug naar blogoverzicht

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

Tot 60% korting

op = op

Mis nooit meer aanbiedingen, nieuwtjes en tips

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws. Wij versturen geen spam.

Misschien ook interessant voor u

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

Tot 60% korting

op = op

Ervaar onze kwaliteitsstoelen nu zelf met een privé afspraak in de showroom of bij u thuis!

  • Bezoek onze showroom op afspraak
  • Vrijblijvende thuisafspraak mogelijk
Vestigingen bekijken
Verder winkelen
omhoog