<>
Bezoek onze showroom
Bezoek onze showroom
Vragen? Bel 0318413858
Gratis thuisbezorgd
Tot 5 jaar service & garantie
Betrokken familiebedrijf
0
menu
0
menu
menu
Vragen? Bel 0318413858
U bevindt zich hier: Home > Blog > Subsidie of vergoeding mogelijk voor sta op stoel?
subsidie voor sta op stoel
Sta-op stoelen
5 min

Subsidie of vergoeding mogelijk voor sta op stoel?

Met een ergonomische sta op stoel van Zitcomfort bent u verzekerd van een goede ondersteuning en een ontspannen zitervaring. Omdat u graag jarenlang wilt genieten van uw nieuwe sta op stoel, is het verstandig en begrijpelijk dat u zich goed wilt laten informeren over de mogelijkheden. Een investering in een sta op fauteuil doet u niet zomaar. Maar hoe zit het eigenlijk met subsidies of andere vergoedingen? Keert uw zorgverzekering uit? En wat zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? In dit blog vertellen we u graag meer over de wetgeving vanuit de overheid en zorgverzekeringen.

Mogelijkheden subsidie en vergoeding sta op stoel

Vergoeding zorgverzekering

Uw zorgverzekering keert alleen een vergoeding uit wanneer er een noodzaak is voor de gezondheid. Bij een sta op stoel is dit helaas vaak niet het geval. Daarom is er meestal geen bijdrage in de aanschafkosten mogelijk. Dit verschilt echter per zorgverzekering en per geval. Als u wilt weten of u in uw specifieke situatie in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeraar.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het is de verantwoordelijkheid van de gemeentes om mensen hulpmiddelen te bieden om ze zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven in hun thuisomgeving. Vanuit deze gedachte kan een ergonomische sta op stoel vergoed worden. Hierbij gaat het er dus wel om dat u zonder de sta op stoel niet zelfstandig thuis kunt functioneren. U kunt op de website van de Rijksoverheid meer lezen over de Wmo. Elke gemeente geeft op eigen manier invulling aan de wet. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie of een vergoeding? Neem dan contact op met de gemeente waarin u woont.

Is een sta op stoel aftrekbaar van de belasting?

Sommige (medische) hulpmiddelen zijn aftrekbaar van de belasting. Het gaat hier dan om hulpmiddelen die vooral door zieke mensen gebruikt worden. Met andere woorden: het hulpmiddel moet in eerste instantie een medische functie hebben. Onze sta op stoelen zijn natuurlijk ook comfortabel en stralend mooi! Daarom zult u in de regel geen geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Voor uw situatie kan het echter anders in elkaar steken. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de regelgeving rond het aftrekken van hulpmiddelen. Natuurlijk mag u ook altijd contact met ons opnemen.

Terug naar blogoverzicht

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 60% korting

op relax- en sta-op stoelen

op = op

Mis nooit meer aanbiedingen, nieuwtjes en tips

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws. Wij versturen geen spam.

Misschien ook interessant voor u

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 60% korting

op relax- en sta-op stoelen

op = op
omhoog