<>
Gratis thuisbezorgd
5 jaar service & garantie
Betrokken familiebedrijf
Mogelijkheid tot thuisdemonstratie
MENU
MENU
U bevindt zich hier: Home > Blog > Onderhoud aan een lederen sta-opstoel: wat kunt u zelf doen?
Sta-op stoelen
5 min

Onderhoud aan een lederen sta-opstoel: wat kunt u zelf doen?

Hoe hoogwaardig de kwaliteit van het materiaal van een relaxfauteuil of een sta-opstoel ook is, leer heeft onderhoud nodig. Omdat het hier om een natuurlijk product gaat, is het belangrijk om het meubel te blijven schoonmaken en verzorgen. Maar hoe kunt u dat het beste aanpakken?

Hoe maakt u een sta-opstoel schoon?

Leer is een dankbaar materiaal voor een sta-opstoel. Het is altijd stijlvol en bijzonder duurzaam. En hoewel de reiniging en het onderhoud van leer gemakkelijk is, is het wel noodzakelijk. Uw lederen fauteuil heeft bij aankoop een beschermlaag. Omdat leer een dierenhuid is, heeft het namelijk voedingsstoffen nodig. Deze laag zal in de loop der tijd wat gaan slijten en u dient die dus schoon te maken en te herstellen. Het reinigen kunt u het beste doen met een schoonmaakmiddel dat speciaal samengesteld is voor het soort leer van uw sta-opstoel. Met dit middel verwijdert u vuil en resten van de oude beschermlaag die zijn dienst heeft bewezen.

Wat voor onderhoud is er nodig aan een sta-opfauteuil?

Nadat u uw leren sta-opstoel heeft gereinigd, is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Ook hiervoor geldt dat u dat prima zelf kunt doen. Gebruik hiervoor, net als bij de schoonmaakbeurt, een onderhoudsmiddel dat geschikt is voor het type leer van uw sta-opstoel. Hiermee herstelt u de beschermlaag van uw meubelstuk.

Aandachtspunten en tips

  • Uitdroging is funest voor leer. Pas dus op voor (direct) zonlicht, ventileer voldoende en zorg dat de uw sta-opstoel niet te dicht bij een warmtebron staat.
  • Afhankelijk van de kwaliteit van het leer, is het verstandig om uw sta-opstoel twee tot vier keer per jaar te reinigen en verder te onderhouden. Als u met uw hand over het leer wrijft en het voelt stroef aan, dan is het tijd voor een schoonmaakbeurt.
  • Weet u niet van wat voor soort leer uw sta-opstoel is gemaakt? Druk er dan met een natte vinger op. Is de plek na tien seconden nog zichtbaar? Dan gaat het om vol-anilineleer van hoge kwaliteit. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Zitcomfort voor advies.
Terug naar blogoverzicht

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 50% korting

op de showroom modellen

op = op

Mis nooit meer aanbiedingen, nieuwtjes en tips

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws. Wij versturen geen spam.

Misschien ook interessant voor u

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 50% korting

op de showroom modellen

op = op
omhoog