<>
Bezoek onze showroom
Bezoek onze showroom
Vragen? Bel 0318413858
Gratis thuisbezorgd
Tot 5 jaar service & garantie
Betrokken familiebedrijf
0
menu
0
menu
menu
Vragen? Bel 0318413858
U bevindt zich hier: Home > Blog > Is er een vergoeding of subsidie mogelijk voor een sta-opstoel?
subsidie voor sta op stoel
Sta-op stoelen
5 min

Is er een vergoeding of subsidie mogelijk voor een sta-opstoel?

Met een ergonomische sta-opzetel van Zitcomfort bent u verzekerd van een goede ondersteuning en een ontspannen zitervaring. Omdat u graag jarenlang wilt genieten van uw nieuwe relaxstoel, is het verstandig en begrijpelijk dat u zich goed wilt laten informeren over de mogelijkheden. Een investering in een sta-opfauteuil is er een voor de toekomst. Maar hoe zit het eigenlijk met subsidies of andere vergoedingen? Is een relaxzetel aftrekbaar en wat zegt de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)? In dit blog vertellen we u graag wat meer over de wetgeving vanuit de overheid en zorgverzekeringen.

 

Vergoeding of subsidie voor sta-opstoel

Bijdrage van verzekeringsinstanties

Zorgverzekeraars keren alleen vergoedingen uit als er een noodzaak is voor de gezondheid. Bij een sta-opstoel is dit vaak niet het geval. Daarom is er vaak geen bijdrage in de aanschafkosten mogelijk. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar en per geval. Als u wilt weten of u in uw specifieke situatie in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeraar.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Het is de verantwoordelijkheid van de gemeentes om mensen hulpmiddelen te bieden om ze zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven in hun thuisomgeving. Vanuit deze gedachte kan een ergonomische relaxstoel vergoed worden. Hierbij gaat het er dus wel om dat u zonder de sta-opstoel niet zelfstandig thuis kunt functioneren. U kunt op de website van de Rijksoverheid meer lezen over de WMO. Elke gemeente geeft op eigen manier invulling aan de wet. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie of een vergoeding? Neem dan contact op met de gemeente waarin u woont.

Is een sta-opfauteuil aftrekbaar van de belasting?

Sommige (medische) hulpmiddelen zijn aftrekbaar van de belasting. Het gaat hier dan om hulpmiddelen die vooral door zieke mensen gebruikt worden. Met andere woorden, het hulpmiddel moet in eerste instantie een medische functie hebben. Onze relaxstoelen zijn natuurlijk ook comfortabel en stralend mooi! Daarom zult u in de regel geen geld terugkrijgen van de belastingdienst. Voor uw situatie kan het echter anders in elkaar steken. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de regelgeving rond het aftrekken van hulpmiddelen. Natuurlijk mag u ook altijd contact met ons opnemen.

Terug naar blogoverzicht

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 60% korting

op relax- en sta-op stoelen

op = op

Mis nooit meer aanbiedingen, nieuwtjes en tips

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws. Wij versturen geen spam.

Misschien ook interessant voor u

Altijd de beste service

Gratis thuisbezorgd

5 jaar service en garantie

Wij komen naar u toe met modellen die bij u passen

tot 60% korting

op relax- en sta-op stoelen

op = op
omhoog